Reality technologie
Bij Reality technologie spreken we van die soort namelijk: AR (Augmented reality), VR (virtual reality) en MR (Mixed reality), en deze hebben het vermogen om mensen gedeeltelijk of volledig onder te dompelen in een gesimuleerde omgeving.
AR
Bij AR kun je denken aan bijv. een functie die op je telefoon of tablet al mogelijk is. AR is namelijk het toevoegen van een beeld in de echte wereld. Denk hierbij aan wanneer je je camera bijv. gebruikt met snapchat en dan een effect toepast waardoor er voor je neus op tafel opeens een dino staat te dansen, Of er opeens een leeuw door de kamer loopt. Dit is AR en bestaat al een tijdje.
VR
Bij Vr probeert men een nieuwe virtuele wereld te creëren door het dragen van een speciale bril hierdoor is het mogelijk om bijv. vanuit de ogen van een andere te kijken. Of een kamer te veranderen in een weiland, ook word dit gebruikt als serieus gaming, waarin men een spel kan spelen in de virtuele wereld. Vr is nog steeds in de ontwikkelingsfase. Op het moment is het namelijk zo dat vooral zich virtueel is maar je nog niks in de virtuele wereld voelt. Hiervoor worden wel al pakken ontwikkeld en kan men zelfs een speciale 360 graden lopende band aanschaffen om de virtuele ervaring zo realistisch mogelijk te maken.
MR
Mr zit tussen Ar en Vr in. Daarbij krijgt men geen volledige Vr ervaring maar een samenspel tussen digitale objecten en fysieke objecten. deze technologie bied grote mogelijkheden in de gezondheidszorg. Op deze manier kan het een chirurg bijv, helpen bij het op afstand besturen van een operatierobot. Zo kan het ook in het onderwijs worden toegepast om trainingen te geven door meer levensechte situatie's na te bootsen en dus meer praktische ervaring op te doen en helpt het zorgvragers bij het behandelen van fysieke klachten. Voor de rest word het ook op therapeutisch gebied al toegepast om zorgvragers te helpen over hun grootste angsten heen te komen. Dit heet exposure-therapie.
Hologrammen
Naast de bovenstaande virtuele technologie kan er ook al gebruik gemaakt worden van hologrammen. Hierdoor kunnen artsen bijv. holografische projecties van lichaamsdelen voor zich projecteren om op deze manier een goede uitleg te kunnen geven aan zorgvragers. Er kan zelfs virtueel geopereerd worden op deze hologrammen waarmee ze een robot de echte operatie kunnen laten uitvoeren. Ook kan dit al handig worden toegepast in de thuiszorg waarbij iemand zorg kan verlenen zonder er daadwerkelijk fysiek aanwezig te zijn. Dit noemt men beeldschermzorg en is een nieuwe stijl van zorg verlenen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb